Een paar tientallen meters bijkomend beton op Kauterhof in Hoegaarden

7 mei 2021 | 15u03 | Gepost door christian.henn…
Werken beneden aan Kauterhof
Op dit ogenblik wordt een rioleringsproject afgewerkt in Sint-Catharina Hauthem en de Kauterhof in Hoegaarden. De kasseihelling tussen Hoegaarden en Hauthem wordt heraangelegd, grotendeels met het behoud van de kasseien. Beneden aan de hellingen zijn de plannen wel gewijzigd en worden er een paar tientallen meters bijkomend beton gelegd, tussen de uitgang van de Brouwketel en het kruispunt richting Zavelputtenstraat.

“Het stuk van aan het kruispunt met de Stoopkensstraat tot aan de uitgang van de Brouwketel met een drempel, was al in beton voorzien, evenals het kruispunt int de bocht van de Kauterhof met de straat richting Zavelputtenstraat (De Sluppe nvdr). Het stuk daartussen zou eerst in kasseien gelegd worden. Maar er komt dikwijls water en modder af van de Zavelputten en dat zou blijven liggen op de kasseien tussen die twee betonstroken. Vandaar dat we beslist hebben het beton door te trekken. Dit zal ook de snelheid van de werken gunstig beïnvloeden”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V)

“De Kauterhof wordt heraangelegd in kasseien, met wel aan weerszijden van de weg een betonstrook van 1,20 meter waarvan 1 meter berijdbaar voor fietsers. In het midden blijven de kasseien. Aan het kruispunt van de Kauterhof met de veldweg richting Brouwerij Loriersstraat, komt ook beton”, aldus de burgemeester.

Lees meer over