Een duizendtal schoolkinderen doen mee aan veldloop in Mariadal Hoegaarden

In volle actie
In het park van Mariadal, langs de fit-o-meter en rond de vijver vond de 21ste scholenveldloop plaats voor de Hoegaardse scholen. Bijna 1000 schoolkinderen van Vrije Basisschool Mariadal, Speciaal Lager Onderwijs Mariadal en de Gemeentelijke Basisschool namen hieraan deel.

In de voormiddag beten de leerlingen van het zesde leerjaar de spits af, gevolgd door de andere leerjaren. In de namiddag was het de beurt aan de eerste twee leerjaren van het lager onderwijs en de laatste kleuterklassen. Dit allemaal tijdens de Vlaamse loopweek voor scholen.

Alle leerlingen kregen de keuze tussen een recreatieve of een competitieve loop. Vooraf waren er steeds opwarmingsoefeningen (foto) en daarna werd gestart voor drie, twee of één ronde rond de vijver. Toch belangrijk dit jaar die funloop. Er werden ook telkens op het podium medailles uitgereikt, maar alle deelnemende kinderen kregen een herinnering.

Lees verder onder de foto van de opwarming

Opwarming 4de jaar

De scholenveldloop werd mee georganiseerd door het gemeentebestuur van Hoegaarden. Vandaar dat de schepenen Hans Decoster en Filip Havet de medailles uitreikten op het podium. De gemeente stond ook in voor versnaperingen en springkastelen. De ouderraad van VBS Mariadal zorgde voor een tas koffie voor de supporters.

Wij kwamen ter plaatse bij de podiumuitreiking van het vijfde leerjaar, de opwarming van het vierde leerjaar, de funloop van het vierde leerjaar, en hun competitieloop.

Hieronder nog foto's van de funloop, de competitieloop en het podium van het 5de leerjaar

Start recreatieve loop
Start competitieloop
Podium 5de lj

Lees meer over