Door de coronapandemie hebben die van het Harmonieorkest minder muzikanten: "Van meer dan 65 naar 45"

18 mei 2022 | 14u00 | Gepost door christian.henn…
Feniks in het Paenhuys met dirigent Hans Wuestenberg

De muzikanten van Harmonieorkest Feniks Hoegaarden maken weer muziek voor een echt publiek. Veel afgelaste concerten en drie lockdowns later komen de muzikanten terug uit hun kot. “Het was een zeer moeilijke periode voor ons want wij verloren 25 tot 30% muzikanten tijdens de voorbije twee jaar. Toch kunnen we nog op 40 muzikanten rekenen voor ons concert op 29 juni in het Paenhuys”, zegt drijvende kracht Peter Laermans.

“In het Harmonieorkest zijn we van meer dan 60 muzikanten op 45 teruggevallen, waarvan er 40 aan het concert deelnemen. Door corona en ook deels door de hoge leeftijd, hebben een aantal muzikanten afgehaakt. Bij de Jeugdband heeft vooral de derde lockdown erop ingehakt. Wij mochten niets meer, terwijl de sportactiviteiten mochten plaats vinden. Veel jongeren zijn zo overgestapt naar sport. Gelukkig kwamen er ook een aantal nieuwe jongeren bij”, zegt Peter.

Nieuwe dirigent en Jeugdband

Feniks Hoegaarden brengt het concert ‘Eindelijk’ op zondag 29 mei om 11 uur in gemeenschapscentrum ’t Paenhuys in Hoegaarden. De toegang kost 6 euro en toehoorders krijgen bovendien een aperitief aangeboden. Dit concert wordt voor dirigent Hans Wuestenberg meteen de eerste kans om te dirigeren, nadat hij er half 2020 werd bijgehaald om Jeroen Bavin te vervangen. Hans Wuestenberg is heel gekend in de streek, ook al door de muziekwinkel die hij sinds 1993 uitbaat in de Gilainstraat in Tienen. Hij kwam trouwens in de actualiteit na een televisie-uitzending met Kamal Kharmach.

De jeugdband van de vereniging gaat al een week eerder aan het werk tijdens het “Anders Live?” concert van de Academie Regio Tienen, afdeling Hoegaarden, op zondag 22 mei om 10.30 uur in de Sint-Gorgoniuskerk van Hoegaarden.

Lees meer over