Digitale gemeenteraad na klacht maar veel klank zonder beeld in Hoegaarden

21 April 2021 | 10u30 | Gepost door christian.henn…
Weinig raadsleden te zien
De gemeenteraad verliep voor het eerst digitaal in Hoegaarden, na een klacht van de N-VA. De communicatie tussen de raadsleden verliep blijkbaar best, maar aan de streaming moet duidelijk nog gewerkt worden. Al te vaak waren maar een paar raadsleden zichtbaar, soms nog slechts één persoon (foto). De klank daarentegen was prima. Zien of dat beter kan bij de volgende digitale gemeenteraad op 11 mei.

“We hebben antwoord gekregen van de Gouverneur op de klacht van de N-VA. Volgens de Gouverneur is het de bevoegdheid van de gemeente om te beslissen of de raad digitaal of fysiek doorgaat, maar hij apprecieert wel dat we het nu digitaal doen. Momenteel is er nog steeds een wereldwijde Covid19-pandemie, de derde golf in België. Volledig in overeenstemming met de maatregelen van de federale overheid en om contacten maximaal te vermijden, is het aangewezen om momenteel vergaderingen digitaal te organiseren”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).

“Wij zijn ook blij dat het nu digitaal gebeurt”, aldus Liselore Fuchs, fractieleider van N-VA. In november vorig jaar werd de gemeenteraad afgelast en sindsdien werden er vier raadszittingen georganiseerd in de Grand Cruzaal van het gemeentehuis, een grote ruimte met voldoende verluchting. Toch wilde de N-VA liever een digitale raad, die er nu ook kwam. Alleen moeten ze nu nog werken aan de streaming.

Lees meer over