De Klup Hoegaarden verbindt beurscafé aan Halloween: drink eens een Duvel goedkoper dan een bruiswater

Evolutie van de prijzen
Jeugdhuis de Klup uit Hoegaarden was in de regio zowat de pionier wat betreft Halloween, met de organisatie van tochten die meer dan 4000 mensen aantrokken. De Klup organiseerde ook al vijf succesvolle beurscafés. De Halloweentraditie blijft behouden: op woensdag 27 oktober wordt uitgepakt met een Halloween Kids Party en op zaterdag 30 oktober met een nieuw beurscafé, in de Klup aan de Tiensestraat, naast de sporthal.

Een beurscafé is een variant op studentenamusement als een cantus. Bij een beurscafé bepalen vraag en aanbod de prijzen van de dranken. Alle aanwezigen kunnen op een scherm de evolutie van de prijzen volgen. Veel gevraagde dranken stijgen in prijs, wat nauwelijks gedronken wordt is goedkoper. Zo kan het gebeuren dat een Duvel of een ander luxebier  goedkoper wordt dan een bruiswatertje. Ideaal om er eens in te vliegen. De Klup organiseerde al beurscafés in 2008, 2011, 2012, 2016 en een Halloween beurscafé in 2019. Op zaterdag 30 oktober komt er weer een Halloween beurscafé vanaf 20 uur, een themacafé met de nodige muziek om te swingen op de dansvloer. De toegang is gratis.

Lees verder onder de foto

Affiches van beurscafés
Verzameling affiches van de beurscafés

Sterke Halloween traditie

Wat Halloween betreft heeft de Klup een nog grotere traditie. Dit jaar komt er op woensdag 27 oktober een Halloween Kids Party tussen 18 en 20 uur. Ouders kunnen mee komen griezelen en dansen.

Lees verder onder de foto

Beurscafé
Kidsparty en beurscafé

In 1998 organiseerde het jeugdhuis de eerste halloweentocht, toen een primeur in de verre regio. Gestart met een honderdtal deelnemers evolueerde deze tocht tot een begrip, met een steeds stijgend aantal deelnemers. Tijdens de topjaren in 2004 en 2005 namen er 3000, en zelfs 4000 mensen aan deel. Moeilijk om dan nog mensen te doen schrikken in de velden. Na 13 edities werd in 2010 beslist ermee te stoppen, ook al omdat toen overal Halloween gevierd werd. Tweemaal werd een groot optreden gekoppeld aan halloweentochten, namelijk Les Truttes, en The Magical Flying Thunderbirds . Elk jaar wordt er nog gewerkt rond Halloween, maar halloweentochten zijn er niet meer bij.

Halloween beurscafé
Halloween beurscafé

Lees meer over