De Beer Garden van de Celis Brewery in Austin opent de deuren: een stukje Hoegaarden in Texas

De Beergarden naast de brouwerij
Christine Celis, dochter van wijlen Pierre Celis de vader van het Hoegaards bier kondigt de opening van de Beergarden in hun brouwerij in Austin-Texas aan. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 23 oktober. De Beer Garden wordt een openluchtconcept met ruimte voor 2000 mensen. Daar zal zeker ook de Oktoberfest Vienna Lager worden geschonken een recent bier van de Celis Brewery.

De CTX Beer Garden (Foto Celis) naast de brouwerij aan de Metric Boulevard in Austin  biedt plaats aan ruim 2000 mensen in open lucht. Uiteraard komen er food trucks, een podium voor live optredens, met daarbij een nieuwe indoor tapruimte. Deze Beer Garden richt zich op families om samen van bier te genieten. “Wat mij het meest trots maakt is dat terwijl de brouwerij eer betoont aan mijn vader en de traditionele Belgische brouwstijl, de nieuwe Beer Garden ‘Celis’ vertegenwoordigt naar de toekomt toe. Er komt een heel programma voor de Beer Garden met zowel party's als bierproeverijen. Uiteraard worden er de Celis White, de Celis Pale Bock en de Celis Grand Cru geschonken, gebrouwen volgens het originele recept van mijn vader, maar ook onze ander bieren,”, aldus Christine Celis.

Christine Celis trok mee met haar vader naar Amerika die in Austin in 1991 de eerste Celis Brewery oprichtte. Christine bleef altijd in Amerika wonen, terwijl Pierre tot bij zijn overlijden in 2011 steeds in Hoegaarden woonde. In 2017 begon Christine met een nieuwe Celis Brewery, waarin ook haar dochter Daytona betrokken is. De nieuwe Celis Brewery in Austin begon met brouwen nu vier jaar geleden in april 2017.

Lees meer over