Davidsfonds Hoegaarden plant pelgrimstocht naar Scherpenheuvel

In Scherpenheuvel aan de basiliek
Na een aantal jaren onderbreking stapt Davidsfonds Hoegaarden opnieuw naar Scherpenheuvel op zondag 15 augustus. Er wordt hiervoor samengewerkt met de kerkgemeenschap Sint-Catharina Hoegaarden.

Het vertrek is voorzien om 5 uur aan het parochiecentrum aan de Tiensestraat in Hoegaarden. De tocht gaat langs zoveel mogelijk landelijke onverharde paden en is ongeveer 30 km lang. Na 11 km, bij de molen van Vissenaken, is er een ontbijt voorzien, tegen dan zou het iets over 7 uur moeten zijn.

Op de ontbijtplek kan je nog inpikken, de groep vertrekt er om 7.30 uur, en dat kan je ook nog bij de stop aan de Kerk van Meensel, 7 kilometer verderop, tussen 9 uur en 9.10 uur.

De aankomst in Scherpenheuvel is gepland om 11.30 uur, waar wordt aangesloten bij andere mensen van de parochie voor de viering om 12 uur. De uitstap wordt afgesloten met een gezamenlijk middagmaal in een restaurant. De terugtocht wordt voorzien met wagens.

Inschrijven is vereist en dat doe je door een email te sturen vóór 10 augustus naar  hoegaarden@davidsfonds.net met vermelding van jullie namen en de plaats van vertrek. Deelnemen kost 15 euro maar daarvoor krijg je dan ook een ontbijt, drank en vervoer terug. Het geld stort je op rekening BE65 0682 1602 5996 van Davidsfonds Hoegaarden met als mededeling 'Scherpenheuvel'. Om organisatorische redenen is het aantal stappers beperkt tot 20.

 

Lees meer over