Clayhunters Meldert met enige kleiduifschieting in Vlaams-Brabant

21 augustus 2021 | 18u10 | Gepost door christian.henn…
Clayhunters in actie
Dit weekend organiseren de Clayhunters uit Meldert de 10de editie van hun kleiduifschieting. Op zaterdag kwamen er met het mooie weer veel schutters opdagen op een veld aan de Waversesteenweg in Hoegaarden. Afwachten wat het op zondag wordt.

Peter Wits is de nieuwe voorzitter van de Clayhunters sinds vorig jaar. Hij volgde Tony Meeus op. Peter is afkomstig uit Boutersem, maar woont in Meldert. “Ik was vroeger gewoon lid van de Clayhunters. Het volledige bestuur ging ermee stoppen en ze zochten overnemers. Dit is de enige kleiduifschieting in Vlaams-Brabant. Dat mocht niet verloren gaan. Daarom hebben we een nieuw bestuur samengesteld, met mezelf, penningmeester Joeri Swinnen en secretaris Patrick Rutten. Dit gebeurde al vorig jaar, maar toen konden we door corona geen schieting houden”, aldus Peter. (foto)

Lees verder onder de foto van Peter Wits

Peter Wits

“Bij vorige edities kregen we 300 schutters over de vloer en we hopen hetzelfde aantal en zelfs meer te halen. We zijn de enige schieting in Vlaams-Brabant, en heel wat schietingen werden al geannuleerd, nu nog steeds. Hopelijk valt het weer zondag mee”.

Het is de 10de editie van de schieting van de Clayhunters, steeds ten voordele van een goed doel. “Dit jaar hebben we geopteerd voor Bram’s Foundation, omdat dit een organisatie is uit Hoegaarden zelf”, besluit Peter.

Lees meer over