Christine Celis kon al twee jaar door corona niet bij haar moeder in Hoegaarden komen

Daytona, Juliette en Christine
Op dit ogenblik lijkt er een mogelijkheid tot reizen van en naar de Verenigde Staten te komen in de nabije toekomst. Maar de voorbije twee jaren was dat onmogelijk . Zo kon Christine Celis al twee jaar niet meer op bezoek bij haar moeder in Hoegaarden. “Maar ik hoop in oktober of zeker in november naar Hoegaarden te kunnen komen”, aldus Christine vanuit Austin in Texas.

Christine Celis is de dochter van Pierre Celis, de vader van het Hoegaards bier. Ze trok mee met haar vader naar Amerika die in Austin in 1991 de eerste Celis Brewery oprichtte. Christine bleef  altijd in Amerika wonen, terwijl Pierre tot bij zijn overlijden in 2011 steeds in Hoegaarden woonde. In 2017 begon Christine met een nieuwe Celis Brewery, waarin ook haar dochter Daytona betrokken is (foto) . De moeder van Christine, Juliette Vanlangendonck is nog altijd een graag geziene figuur in Hoegaarden. “Zelf ga ik niet meer naar Amerika, ik ben daar te oud voor”, vertelde Juliette ons.

Groei bevolking en Elon Musk

 “Vorig jaar was er al een stevige lockdown in Texas,  vooral voor scholen, restaurants en cafés maar de IT mensen werkten van thuis uit of sommigen gingen naar hun kantoor. De banken werkten vanuit hun drive-thru, en  natuurlijk werd er enorm veel via computer  gewerkt. De grootwarenhuizen waren open evenals de doe-het-zelf zaken”, vertelt Christine.

“Ik wil zo snel mogelijk weer naar Hoegaarden komen maar verleden jaar kon niemand van de US België binnengeraken omwille van Covid. Ondertussen zijn er in Texas nog veel besmettingen en vergeet niet dat er 29.145.505 mensen in Texas wonen.  Ondertussen zijn er dat bijna 29,5 miljoen geworden sinds Elon Musk en zijn bende hier neergestreken zijn”, vertelt Christine. Elon Musk is inderdaad in Austin Texas neergestreken met zijn Space X en Tesla, en zorgt daar voor tal van nieuwe jobs. Musk voorziet dat Austin de grootste ‘boomtown’ in Amerika wordt van de laatste vijftig jaar. Hetgeen uiteraard het Covid-probleem nog moeilijker maakt.

Lees verder onder de foto

Christine en Juliette

Celis Brewery

De nieuwe Celis Brewery in Austin begon met brouwen nu vier jaar geleden in april 2017, terwijl de officiële opening plaats vond op 11 juli 2017. Ondertussen heeft de brouwerij al meer dan 17 verschillende bieren. “Wij hebben verschillende bieren en verkopen die in onze taproom.  De Celis White, de Celis Pale Bock en de Celis Grand Cru, worden er gebrouwen volgens het originele recept van mijn vader, en daarnaast ook tal van andere bieren. In die Celis Brewery zit ook een stukje Hoegaarden, namelijk de eerste Celis Brouwerij uit de Vroentestraat in Hoegaarden die naar Austin werd verscheept. Momenteel is onze “BeerHall” Oktoberfest Vienna Lager op de markt want hier wordt Oktoberfest nogal hard gevierd”, aldus Christine

“Eén van de projecten waar aan gewerkt wordt is de beergarden, een openluchtconcept waar we wel 2000 mensen kunnen ontvangen. “Die had er vorig jaar al moeten zijn, maar komt er pas over enkele weken. Alles heeft vertraging gehad door bouwmaterialen, toelatingen alsook de moeilijkheid om mensen te vinden die wilden werken”, besluit Christine.

Lees meer over