Bod op kapittelhuis Hoegaarden komt niet boven 450.000 euro

Kapittelhuis met Arendsnest
De biedingsfase op het Kapittelhuis in Hoegaarden is nu voorbij. Het hoogste bod was 450.000 euro. Het schepencollege zal zich nu beraden over wat er moet gebeuren.

De gemeente Hoegaarden wil het kapittelhuis aan de Houtmarkt in Hoegaarden verkopen. De eerste biedingsfase op covast.be is, na verlenging,  afgesloten. Het hoogste en enige bod bedraagt voorlopig 450.000 euro.

De eerste biedingsfase is gestart op 8 april en liep, na verlenging,  af op 23 juli . De inzet was 490.000 euro, maar uit het meerjarenplan van de gemeente blijkt dat Hoegaarden hier meer dan 800.000 euro hoopte uit te halen. Er kwam voorlopig slechts één bod van 450.000 euro binnen voor de herenwoning, die nog ooit de woonst was van de kanunniken verbonden aan de Sint-Gorgoniuskerk. Op dit ogenblik is de brasserie ‘Kapittelhuys’ erin gevestigd. In de verkoopsvoorwaarde staat dat de bestemming van het pand horeca moet blijven.

Op de gemeenteraad van juni in Hoegaarden werd nochtans gesteld dat er nog geïnteresseerde bieders waren, maar bij het verstrijken van de termijn bleek dat 450.000 euro het hoogste bod bleef. Het schepencollege zal zich nu beraden hoe het verder moet.

Lees meer over