Bierfeesten in de pastorietuin van Outgaarden met lokale optredens en een speciaal bier

Bierfeesten
Twee jaar geleden werd voor het eerst het Moutgaarden bier gelanceerd, toen nog Moutgaarden Clementus genoemd, door het Moutgaarden Brewing Team. Het werd een echt volksfeest in samenwerking met het Dorpscomité van Outgaarden. Achteraf kwamen er problemen met de naamgeving ‘Clementus’, maar nu twee jaar later is dat van de baan. Hoegaarden is wel Wieze niet, maar er komen er op zaterdag 23 oktober toch echte bierfeesten.

Het project ‘Moutgaarden zet Outgaarden op de bierkaart’ krijgt nu een vervolg, met de eerste echte Moutgaardse bierfeesten, georganiseerd door het Dorpscomité en het Brewing Team samen in de tuin van de pastorie, achter de kerk in Outgaarden  op zaterdag 23 oktober. Het wordt een groot volksfeest met lokale optredens.

Mobiele Tap

Het amateur brouwersteam uit Outgaarden met Yves Willems en Kris Hendrickx als drijvende krachten heeft ondertussen de Gorgonius en Genieke 107, en nu een speciale editie voor de bierfeesten. Op de nationale feestdag dit jaar organiseerde het team al een rondrit met een mobiele biertap door het dorp, samen met Outgaarden Beleeft en het Dorpscomité. Dit om na corona de mensen toch al iets aan te bieden. Er werd rondgereden en huis aan huis een Moutgaarden aangeboden. Om de bierfeesten te promoten werd dit nu opnieuw overgedaan, om zoveel mogelijk mensen uit Outgaarden bij de bierfeesten te betrekken.

Optredens

De eerste Moutgaardse bierfeesten vinden plaats in de met herfstkleuren getooide pastorietuin van Outgaarden op 23 oktober. Het tuinhek wordt opengezet om 18 uur. Het lokale karakter van het bierfeest wordt in de verf gezet door optredens van de Totale Waanzin, de rockgroep die zingt in het Hoegaards dialect,  en de Hagelandse Blaaskapel. Als kers op de taart lanceert het team het nieuwste bier de ‘Gorgonius Tripel Autumn Edition’, een variant op de Gorgonius, gebrouwen in de brouwerij van Vissenaken.

Lees meer over