Begraafplaats in Meldert wordt ontruimd in voorjaar

9 februari 2021 | 11u33 | Gepost door christian.henn…
Begraafplaats Meldert wordt ontknekeld
Rond half maart zal de begraafplaats van Meldert ontruimd worden. De werken zullen minsten een week duren. In totaal moeten een 95-tal graven verwijderd worden. Gedurende een jaar heeft de bekendmaking (foto) uitgehangen en kregen de mensen de tijd om te reageren.

Op het kerkhof van Meldert is er plaatsgebrek. Er is geen ruimte meer voor dubbele graven. In Hoegaarden worden grafkelders in de diepte uitgegraven, maar in Meldert kan dat niet door de zandgrond. Als men een kelder graaft in de diepte zakt alles in elkaar. Daarom moeten de graven naast elkaar aangelegd worden, waardoor nog meer plaats ingenomen wordt.

“In Hoegaarden hebben we de begraafplaats al vergroend.  Daar hebben we de grafstenen weggehaald, maar alles is in de grond gebleven. In Hoegaarden is immers ruimte genoeg. Maar in Meldert moet alles ontknekeld worden, daar moet dus alles verdwijnen door plaatsgebrek”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

Vorig jaar werden in blok A van de begraafplaats aan 144 graven bekendmakingen uitgehangen. Daarvan worden er nu een 95-tal graven verwijderd

 

Lees meer over