Acht nieuwe appartementen aan de Henri Dotremontstraat in Hoegaarden

Bouw van appartementen
De aanvraag ingediend door Christophe Gilis voor Gilicon NV, tot het bekomen van een omgevingsvergunning voor de sloop van de bestaande woning en bijgebouwen en de bouw van een meergezinswoning met acht appartementen en een ondergrondse parking, aan de Henri Dotremontstraat, in de volksmond ook Fabriekstraat genoemd, werd goedgekeurd door het schepencollege.

Het gaat het over de sloop van de bestaande woning, Henri Dotremontstraat 14,  met bijgebouwen en de bouw van een appartementsgebouw met acht appartementen en een ondergrondse garage, aan de voormalige eigendom ‘Melet’, zo genoemd in de volksmond. De appartementen komen van aan het steegje, langs de tuin, de garages en de woning.

Traditiegetrouw kwamen er in Hoegaarden wel enkele bezwaren tegen de bouw van deze appartementen, maar de omgevingsvergunning werd goedgekeurd. Het laatste jaar werd er zwaar actie gevoerd tegen de bouw van appartementen en nieuwe woonwijken. Zelfs sociale woningbouw moest eraan geloven. Ondertussen is het wachten op het beleidskader van de schepen voor Ruimtelijke Ordening, rond de bouw van appartementen.

 “De woning wordt gesloopt en de 8 appartementen komen aan de straatkant. Er wordt anderhalve parkeerplaats per appartement voorzien voor 7 appartementen, want de woning die gesloopt wordt stond er al. Alle aanvragen voor appartementen die er waren zijn ondertussen vergund: 33 woningen aan het Frans Huonplein en de appartementen in de Doelstraat. Het project Gasthuisstraat werd door de eigenaars ingetrokken”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers .

Lees meer over