Aandacht voor zitbanken: bankenwandeling in Hoksem

Een bank over de kerk in Hoxem
Van 1 tot 10 oktober tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid staan zitbanken in de picture. Kom alvast naar de bankenwandeling georganiseerd door het OC Hoksem op zondag 3 oktober.

Sociale contacten zijn van levensbelang. De Koning Boudewijnstichting heeft dat goed begrepen en helpt het lokaal bestuur om via het project Buurten op den Buiten, extra zitbanken te plaatsen, of verouderde exemplaren te vervangen. Hoegaarden is er al een tijdje mee bezig.

Ook het project Samen Veerkrachtig van de Vlaamse logo's, in het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid,  ziet het belang van zitbanken. Zorgzaam Hoegaarden is een nieuw project dat eerst in Outgaarden en Hoksem zal gelanceerd worden. ‘Gebruik de banken in de buurt om alvast je buren te leren kennen’, aldus Zorgzaam Hoegaarden.

In het teken van deze bankenactie wordt op zondag 3 oktober van 10 tot 16 uur in Hoksem een bankenwandeling georganiseerd door het OC Hoksem, waarbij men aan de hand van foto's vragen moet oplossen bij de 9 banken.. Bij afgifte van het deelnameformulier in het OC ontvangt elke deelnemer een beloning. Het vertrek van de wandeling is voorzien aan het OC Hoksem, Sint-Jansstraat 39A. Het gaat om een organisatie van het OC Hoksem i.s.m Lokaal bestuur Hoegaarden, Samen Veerkrachtig en Leader Hageland. 

Lees meer over