Voormalig doelman Jo Engelborghs onverwacht overleden

Jo Engelborghs is onverwacht overleden
Op vrijdag 13 november is gewezen doelman Jo Engelborghs onverwacht overleden. Hij werd 49 jaar. Jo startte zijn voetbalcarrière bij het toenmalige Olympia Haacht, de gemeente waar hij zijn jeugd doorbracht. Later speelde hij onder meer bij SK Kampenhout, FC Boom, FC Tielen, RC Jet Waver en Strombeek.

Samen met zijn broer Kristof startte de jonge Jo Engelborghs zijn voetbalcarrière bij de Haachtse voetbalclub Olympia Haacht, het huidige KVC Haacht. Jo trad er in de voetsporen van zijn vader Etienne die ook keeper was geweest. Zijn jeugd bracht hij door in het Hoogveld, school liep hij in de vrije basisschool De Puzzel in Haacht.

Na zijn vertrek uit Haacht speelde hij onder meer bij SK Kampenhout, FC Boom, FC Tielen, RC Jet Waver en Strombeek. Tijdens zijn Boomse voetbalcarrière (FC Boom en Rupel Boom) behaalde hij drie maal de gouden schoen als beste speler van het seizoen, waardoor hij er recordhouder is. Hij speelde er acht seizoenen lang. Ook bij Racing Mechelen verdedigde hij twee seizoenen lang het doel.

Op 36-jarige leeftijd zette hij een punt achter zijn actieve voetballoopbaan. 

Tot afgelopen week had hij een kinepraktijk in Boom.

Eind september werd Jo Engelborghs 49 jaar. Vrijdag 13 november overleed hij onverwacht aan een hartfalen. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.

Alle voetbalclubs reageren verslagen bij het nieuws van zijn overleden.

Lees meer over