Voorlopig geen Vlaamse reservelijst in Vaccinatiecentrum Kampenhout

vaccinatiecentrum kampenhout
Vanaf vandaag test de Vlaamse overheid een nieuw online systeem om reservelijsten aan te leggen, genaamd ‘QVax’. Via QVax kan je je online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie en geef je aan op welke momenten je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te komen. Het vaccinatiecentrum van Kampenhout, waar onder meer inwoners van Haacht en Keerbergen zich kunnen laten vaccineren, werd voorlopig nog niet met dat systeem en vraagt dan ook hiervoor niet naar het callcenter te bellen.

Je kan je al aanmelden op QVax, maar voorlopig gaat het om een test in de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare. Vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas maakt dus nog geen gebruik van dit systeem. Pas na een positieve evaluatie kan dit systeem voor andere centra worden opengesteld, ten vroegste vanaf 12 april.

Het vaccinatiecentrum van Kampenhout krijgt via het callcenter heel wat vragen over deze reservelijst. Aangezien er op dit moment niet meer informatie kan worden gegeven noch personen kunnen worden opgeschreven op deze, vragen ze dan ook om hiervoor niet meer naar het callcenter te bellen. "We willen de lijnen graag vrij houden voor mensen die hun afspraak willen bevestigen, verplaatsen of annuleren.", zo luidt het.

Deze week worden er de mensen tussen 76 en 81 jaar gevaccineerd. goed voor 3000 vaccins. 

Lees meer over