Kerstbus zorgt voor kerstsfeer in Haachtse straten

de kerstbus rijdt door haacht
Om toch wat kleur in deze donkere dagen te brengen, rijdt er zateravond een kerstbus door Haacht. Het idee kwam van de Rotselaarse busmaatschappij Linden Cars, die - in samenwerking met de gemeente Haacht - met hun kerstbus, met de kerstman en zijn elf als illustere passagiers, door de straten van de gemeente zal rijden.

De kerstdagen zullen dit jaar anders dan normaal beleefd worden, dat is voor iedereen intussen wel duidelijk. Maar dat ook de sfeer die rond kerstmis hangt grotendeels dreigt te verdwijnen, dat vonden de uitbaters van de Rotselaarse busmaatschappij Linden Cars wel heel jammer. “Eerst vielen de kerstmarkten in Duitsland weg, vervolgens die in België”, aldus zaakvoerder Maggi Schollen. “Nu ook de kerstshopping niet meer kan doorgaan, dreigen we kerstmis in mineur te moeten vieren. “.

Om de mensen alsnog een kerstgevoel te kunnen geven, kwamen ze met het idee van een kerstbus,  naar het voorbeeld van de Coca Cola-truck. “Op een volledig coronaproof manier hopen we de mensen van Haacht toch nog een fijne kerstgevoel te geven”, verduidelijkt Schollen. “Zo zullen we zaterdagavond vanaf 17 uur met een versierde kerstbus door Haacht rijden. Iedereen kan vanachter zijn raam of vanuit zijn tuin naar onze kerstbus kijken. En natuurlijk zullen ook de kerstman en zijn elf als passagier meerijden.”

De vier uur durende tocht rijdt doorheen Wakkerzeel, Tildonk, Wespelaar, St-Adriaan en Haacht. De kerstbus houdt even halt aan de vzw Rozemarijn en WZC’s De Klinckaert en Langerheide, zodat ook de bewoners daar even van de kerstbus kunnen genieten.

“ En omdat kerstmis ook 'kadootjestijd' is, verbinden we er graag nog een wedstrijd aan ook”, aldus nog Schollen. “Wie onze bus ziet en er een foto van neemt om die vervolgens op onze FB-pagina (of op de FB-pagina van de gemeente Haacht)  te posten, maakt kans op een daguitstap naar keuze met gans het gezin."

Wanneer passeert de bus?

  • 17.00 – 17.30: Wakkerzeel
  • 17.30 – 19.30: Haacht met drie stops (18.00 uur: Langerheide, 18.15 uur: De Klinckaert, 19.00 uur: Rozemarijn)
  • 19.30 – 20.00: Wespelaar
  • 20.00 – 20.40: Wespelaar - Wakkerzeel - Haacht - Wespelaar
  • 20.40 - 21.00: Tildonk

Lees meer over