Vredeslicht Bethlehem komt dit jaar naar Glabbeek en Bierbeek

Sultan van Oman is overleden
Het Vredeslicht wordt elk jaar door een kind uit Oostenrijk opgehaald in het Palestijnse Bethlehem en over de hele wereld verspreid. Zo zal het onder meer met een bijzondere lantaarn overgevlogen worden van Tel Aviv naar Salzburg in Oostenrijk. Dit jaar zal het Vredeslicht daar aankomen op zaterdag 12 december ‘20. Van daaruit wordt het, vooral door de scouts en door de parochies, via een netwerk van auto’s naar verschillende locaties in Duitsland gebracht.

Het Vredeslicht wil mensen motiveren om een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage te leveren om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. In welke omstandigheden mensen ook mogen leven, men hoopt dat dit licht bij iedereen mag en kan aankomen.

Op zondag 13 december wordt het Vredeslicht door mensen van de Pastorale Zone Bierbeek afgehaald in de buurt van Keulen of Aken. Zij brengen het bijzondere vlammetje naar Bierbeek. Daar zullen wij, vanuit de Pastorale Zone Sint-Franciscus, het maandag 14 december afhalen tijdens een plechtig moment.

Het Vredeslicht in jouw gezin

Wil jij, tenminste tot Kerstmis, bij je thuis het Vredeslicht brandend houden en het doorgeven aan wie je lief is? Kom dan op zaterdag 19, zondag 20, donderdag 24, zaterdag 26 of zondag 27 december tussen 14 en 16 uur naar de Sint-Catharinakerk van Zuurbemde en breng een lantaarntje of een glazen bokaal mee. Wij geven dan heel graag het Vredeslicht aan jou door!

Het Vredeslicht in WZC Den Boomgaard

Vanuit de Pastorale Zone Sint-Franciscus Glabbeek wordt het licht ook symbolisch naar woonzorgcentrum Den Boomgaard gebracht. Op donderdag 17 december krijgt iedere bewoner en elk personeelslid een led-lampje (conform de veiligheidsvoorschriften) en een kaartje.

Het Vredeslicht in onze drie scholen

Een dag later, op vrijdag 18 december, brengen we het licht ook naar onze drie scholen. We brengen het vlammetje naar de school en er zal een korte toelichting gegeven worden rond het vredeslicht. Leerlingen en personeel worden uitgenodigd om het licht ook zelf af te halen in de kerk van Zuurbemde.

Lees meer over