Tijdelijk revalidatiecentrum reeds eind mei operationeel in Glabbeek

revalidatiecentrum
Momenteel wordt volop gewerkt aan de opbouw van een pop-up postrevalidatiecentrum in een voormalige legerloods aan de Steenbergestraat. De opening is voorzien tegen het einde van deze maand.

De bouw van het nieuwe zorgpark naast het gemeentelijk domein aan de Steenbergestraat in Glabbeek gaat de komende maanden van start. In totaal omvat dit zorgpark van Salvator welzijnscentra en Curam Domi 14.000 m² aan nieuw zorgaanbod in onze regio.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Omdat de bouw van het zorgpark ruim 2 jaar in beslag zal nemen, heeft het autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek in tussentijd één gerenoveerde loods verhuurd aan Curam Domi, waarin de organisatie van start gaat met een pop-up van hun postrevalidatiecentrum. Het Beweging- en BelevingsCentrum Curam Domi gaat werken met een staprobot en innovatieve technologieën ter bewegingsondersteuning en valpreventie voor onder meer oncologische, neurologische, orthopedische en Covid-19 revalidatie.”

De opbouw van de pop-up is momenteel volop bezig en wordt opgetrokken in een nieuw gebouw dat in een oude legerloods op het gemeentelijk domein van Glabbeek opgebouwd wordt. De pop-up kan op amper 40 dagen gerealiseerd worden. Daardoor is de opening gepland tegen eind mei.

Lees meer over