Schorsing buitenschoolse activiteiten in Glabbeek

Reekmans
Na de forse toename van besmettingen in buurgemeente Bekkevoort, schort burgemeester Reekmans van Glabbeek alle buitenschoolse activiteiten voor -13 jarigen op tot aan de krokusvakantie. Hij roept meteen zijn buurgemeenten op om hetzelfde te doen.

“De maatregel is nodig omdat er een forse toename van besmettingen zijn in naburige gemeenten van onder andere de besmettelijkere variant van Covid-19”, zegt Reekmans. “In Bekkevoort wordt een grote circulatie van het virus vastgesteld bij kinderen onder de 13 jaar. Intussen zijn hierdoor al acht leerlingen en hun gezinnen van de gemeenteschool Glabbeek in quarantaine geplaatst.”

Peter Reekmans: “Buitenschoolse activiteiten bieden een hoog risicocontact met besmette kinderen uit de buurgemeenten. Daarom heb ik vandaag na spoedoverleg met de gouverneur, de schepen van onderwijs en de gemeentelijke veiligheidscel beslist om met een politiebesluit alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar op te schorten tot aan de krokusvakantie.”

Burgemeester Peter Reekmans: “Wij volgen de situatie van zeer nabij op en willen met deze communicatie vooral paniekreacties vermijden, door onze inwoners onmiddellijk te informeren. We nemen wel onmiddellijk de nodige acties om een verdere verspreiding van het virus in onze gemeente en regio te helpen indammen. Ik roep mijn collega’s van de buurgemeenten op om net zoals Glabbeek dezelfde maatregel te nemen. Het gevaar voor deze grote viruscirculatie van de besmettelijkere variant is niet alleen een gevaar voor Bekkevoort en Glabbeek, maar voor de ruime regio.”

Lees meer over