Ruim 500.000 euro voor gemeentelijk patrimonium in Glabbeek

Verantwoordelijken van AGB investeren verder in de toekomst

Het autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek investeert in 2022 ruim 500.000 euro in het moderniseren van het gemeentelijk patrimonium, de laatste gemeentelijke gebouwen worden vooral duurzaam en energiezuinig gerenoveerd met dat geld en dat uiterlijk tegen 2024.

 “Er is een budget voorzien voor de verdere renovatie van het gemeentelijk domein voor de aanleg van nieuwe wegen, een nieuwe parking naast de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44, de laatste oude loods wordt gerenoveerd als opslagloods voor de verenigingen en er komt openbare verlichting en camerabewaking op het domein”, leggen schepen Hans Hendrickx (Dorpspartij) en AGB-voorzitter Johnny Reweghs uit.

Het huidig OCMW-gebouw krijgt ook een nieuw dak, ramen en deuren en wordt verbouwd als nieuwe huisvesting voor de muziekschool ART. “En voor de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 wordt er bestek aangekocht voor 600 personen. Het oud parochiecentrum van Kapellen wordt grondig gerenoveerd tot nieuwe gemeentezaal de Mispel. Hier worden de gevels gereinigd en opnieuw ingevoegd, een nieuw geïsoleerd dak geplaatst en worden de ramen en deuren vernieuwd. De oude zaal de Mispel wordt door het AGB in 2022 verkocht. En in GC de Roos en de gemeentelijke sporthal investeren we in een nieuwe verwarming, re-lighting en aanpassingen van de elektriciteit.”

Ook burgemeester en voorzitter van de raad van bestuur Peter Reekmans (Dorpspartij) staat achter het plan om verder te investeren in de gemeentelijke zalen, - sporthal en – domein, die allen beheerd worden door AGB. “We voorzien voor ruim 500.000 euro investeringen en kunnen rekenen op net geen 2,250 miljoen euro aan ontvangsten door de verkoop van een deel van het gemeentelijk domein en de oude gemeentezaal de Mispel.” 

Lees meer over