Ravotten dat de stukken er afvliegen in Glabbeek

speelbos
Het gemeentebestuur van Glabbeek is volop bezig met de inrichting van het nieuw avontuurlijk speelbos in deelgemeente Zuurbemde, tegenover het voetbalplein van Glabbeek. Eind van deze maand zijn kinderen er welkom.

“In dit avontuurlijk speelbos zullen kinderen midden in onze prachtige natuur ongeremd en vooral veilig kunnen ravotten”, zegt jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorspartij). “Wij gingen kijken in andere gemeenten die eerder al een speelbos realiseerden. Dan merk je pas hoe goed kinderen zich in zo’n natuurlijke omgeving voelen. We konden dit project realiseren samen met de gemeentelijke jeugdraad, de kindergemeenteraad en het regionaal landschap Zuid-Hageland (RLZH).”

Aan het speelbos met een oppervlakte van 1 ha 82 a en 70 ca komt parkeergelegenheid met een graskiezel-zone en een fietsenstalling in hout. De inkom van het speelbos is een wilgentakkendam met een tunnel. Er loopt een wandelpad van 0,5 km door het speelbos waardoor het ook toegankelijk wordt voor minder mobiele personen. Het speelbos zelf wordt ingericht met een stammenparcours, stapstammen, kampaanzetten, uitkijkstoelen met zicht op de Velpevallei en een picknickzone.

Lees meer over