Pastorale zone Glabbeek zoekt historische foto’s kapel Heinkensberg

kapel heinkensbert_2
Volgend jaar zal in Wever (Glabbeek) de 450ste processie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg doorgaan. Om de 25 jaar gebeurt dat met een praalstoet. De pastorale zone is nu op zoek naar historische foto’s van de kapel.

“Om de 25 jaar is dat een bijzondere editie met een Mariale praalstoet door het dorp, van de kerk naar de kapel aan de Heinkensberg”, vertelt Gert Janssens van de pastorale zone Glabbeek. “De laatste keer was dat in 1997, dus in 2022 is dit opnieuw 25 jaar geleden.”

Omdat de 450ste processie extra speciaal is wil de parochie Wever tevens een tentoonstelling organiseren rond 15 augustus 2022 (het feest van Onze-Lieve-Vrouw Ten Hemelopneming) die een beeld geeft van deze processie door al die jaren heen. Hiervoor doet het Processiecomité een warme oproep aan mensen van Wever en daarbuiten die in het bezit zijn van foto’s, vaantjes, artikels, documenten en alles wat ook maar enigszins met de processie te maken heeft of heeft gehad, contact te nemen met de organisatie.

Bovendien doet het comité nu al een oproep tot figuranten om mee te stappen in de processie van 2022. Er zijn er een 200-tal mensen nodig om het leven van Maria uit te beelden.

Meer info bij Ellen Marjaux op 0495/84.01.80 en ellenmarjaux@gmail.com.

Lees meer over