Pastorale zone Glabbeek helpt sinterklaas een handje

1 december 2021 | 09u55 | Gepost door rik.poulman@te…
Sinterklaas

Nog enkele dagen en de sint is weer in het land om pakjes uit te delen. Te veel werk voor één man alleen. De catechesewerking Pastorale Zone Sint-Franciscus Glabbeek springt bij om ook Bezorgd om Mensen (B.O.M.) in Tienen niet te vergeten.

“Binnenkort is Sint-Niklaas weer in het land en komen de feestdagen eraan. Traditiegetrouw horen hier ook cadeautjes bij. Vele kinderen hebben misschien ook in de voorbije periode al wat cadeautjes gekregen”, zegt coördinator Gert Janssens van de pastorale zone. “Door al deze overvloed vinden zij en hun ouders waarschijnlijk wel dat zij één (of meerdere) kleinere stuk(ken) van hun oudere speelgoed kunnen missen, er zijn zeker stukjes speelgoed die niet meer gebruikt worden. Een ideale gelegenheid om dit weg te schenken aan minder bedeelde gezinnen.

Janssens: “Het speelgoed dat de kinderen zelf graag cadeau willen doen aan andere kinderen, kunnen ze mooi inpakken en aan ons bezorgen. Er is de mogelijkheid om het onder coronaveilige omstandigheden af te komen geven aan de ingang van de (Sint-Niklaas-)kerk van Glabbeek op zaterdag 4 december tussen 10.30 en 12 uur.”

De pakjes komen ten goede aan “Bezorgd om Mensen” van zuster Paula Jamers in Tienen. “Het doel van B.O.M. is steun geven aan kansarmen uit de regio, zonder onderscheid.”

Janssens geeft nog mee om géén groot stuk speelgoed te schenken. Mensen die het financieel niet breed hebben, hebben geen groot huis. Als het leesboekjes en puzzels zijn, bij voorkeur onbeschadigde exemplaren. Hij vraagt ook om de cadeautjes in te pakken en er ook op te noteren voor wie het bestemd is, geen naam, maar wel de leeftijdscategorie en of het een voorwerp is voor een jongen of een meisje.

Meer info over de werking van B.O.M. op www.bezorgdommensen.be.

Lees meer over