Oud voorzitter Unizo Hageland wordt ondervoorzitter Dorpspartij

Grootjans

Voormalig Unizo-voorzitter Hageland Geert Grootjans (53) wordt de nieuwe ondervoorzitter van de Dorpspartij in Glabbeek. De man komt uit de deelgemeente Attenrode-Wever, is een gekend figuur in de regio en heeft al heel wat op zijn palmares staan. 

Hij is al jarenlang actief als middenstander en is zaakvoerder (vierde generatie) van schrijnwerkerij Grootjans, die al sinds eind 19de eeuw bestaat in deelgemeente Wever. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur schrijnwerkerij van de bouwunie en is hij al 25 jaar actief bij middenstandsorganisatie Unizo. Twaalf jaar lang was hij ook voorzitter van Unizo Hageland.

Hij is, al sinds de oprichting, lid van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) en richtte in 2013 mee de gemeentelijke middenstandsraad op. Hij zette ook enkele jaren geleden mee zijn schouders onder de oprichting van Wever Kermis en is een actief lid van het processie-comité van Wever dat instaat voor de jaarlijkse organisatie van de processie van de Heinkensberg, die dit jaar zijn 450ste feesteditie viert.

“Zijn ruime bekendheid als dorpsfiguur, zijn professionele expertise en engagement voor ons dorp zijn dan ook een absolute meerwaarde voor alle deelgemeenten van Glabbeek”, reageert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

Naast Grootjans vervoegen ook Fien Goemans (Zuurbemde) en Liesbeth Veuchelen (Wever) de partij.

Lees meer over