Oud parochiecentrum van Kapellen in 2022 grondig vernieuwd

6 oktober 2021 | 08u48 | Gepost door rik.poulman@te…
Parochiecentrum Kapellen

Het gemeentebestuur van Glabbeek gaat het uitgeleefde parochiecentrum in Kapellen een grondige renovatiebeurt geven. Twee jaar geleden dreigde de zaal nog te moeten sluiten bij gebrek aan vrijwilligers om het centrum open te houden.

Het gemeentebestuur sloot een erfpachtovereenkomst met de eigenaar van het gebouw, de Vereniging Parochiale Werken en is van plan om er een grondige make-over uit te voeren. “Wij gaan dit financieren met de verkoop van de oude gemeentezaal De Mispel die iets verderop gelegen is”, zegt burgemeester Reekmans. “De opbrengst van de verkoop wordt volledig geïnvesteerd in de parochiezaal die meteen omgedoopt wordt tot GC De Mispel.”

Het dak van het gebouw wordt asbestvrij gemaakt en daarna helemaal geïsoleerd. Er komen nieuwe isolerende ramen en deuren. Aan de achterzijde komen er nieuwe nooddeuren en de bovenverdieping, die al jaren leegstaat, wordt een sociaal verhuur-appartement. De verbouwingswerken aan de buitenzijde gaan al van start tegen volgende zomer. De binnenkant van de zaal wordt het jaar daarop ook grondig verfraaid en voorzien van nieuw meubilair. In totaal is er een budget voorzien van ruim 200.000 euro voor deze renovatie.

Lees meer over