Oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne vinden onderdak in Glabbeek

9 maart 2022 | 22u33 | Gepost door rik.poulman@te…
Waarnemend burgemeester Kris Vanwinkelen

Glabbeek brengt momenteel de gemeentelijke noodwoning boven de bibliotheek in gereedheid om 8 personen gedurende een langdurige periode te kunnen opvangen. Daarnaast wordt momenteel ook de nieuwe noodwoning op de bovenverdieping van het oud gemeentehuis in Attenrode-Wever afgewerkt zodat daar op termijn nog eens 6 mensen kunnen wonen.

“Ook als kleine gemeente zetten we maximaal onze beschikbare gebouwen in om zowel tijdelijke noodopvang, maar vooral ook langdurigere huisvestiging voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne te kunnen aanbieden”, zegt waarnemend burgemeester Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). “De komende dagen voeren wij nog kleine herstellingswerken uit aan de noodwoning boven de bibliotheek in Kapellen. Daar kunnen de eerste mensen binnen uiterlijk 14 dagen gehuisvest worden. Het gelijkvloers van de pastorij van Glabbeek wordt aangeboden als tijdelijke noodopvang en hier voorzien we als gemeente de plaatsing van een container met sanitair omdat dit niet aanwezig is in de pastorij.”

De verbouwing van het oud gemeentehuis van Attenrode-Wever is binnen korte termijn voltooid. De bovenverdieping wil de gemeente ook ter beschikking stellen. “Wij waken er in ieder geval over dat de huisvesting die wij aanbieden voldoende comfort en veiligheid garanderen”, aldus Vanwinkelen.

Ten slotte stelt de kerkparochie gelijkvloers van de pastorij van Glabbeek ter beschikking voor tijdelijke noodopvang waar nog eens 5 personen terecht kunnen.

Lees meer over