Ook in 2022 wordt traject van sommige trage wegen in Glabbeek herbekeken

3 januari 2022 | 16u57 | Gepost door rik.poulman@te…
trage weg

Sinds 2017 worden historische trage wegen herbekeken naar hun functionaliteit. In 2021 werden 15 dossiers behandeld en ook op de eerste gemeenteraad van 2022 staan er twee op de agenda.

Beide dossiers werden een eerste keer voorgelegd aan de gemeenteraad van 17 december 2020. Ze komen nu opnieuw voor. Meer specifiek gaat het om gemeenteweg nr. 43 in Attenrode-Wever voor verlegging van het deel begrepen tussen Doelaagstraat en Hoefstraat. Dit traject wordt rechtgetrokken door de fruitplantage en maakt een mooie verbinding mogelijk. Het deel vanaf de Hoefstraat naar de grens met Tielt-Winge wordt verlegd op het grondgebied van deze naburige gemeente. In overleg met de omwonenden en meermaals overleg met het gemeentebestuur van Tielt-Winge werd volgens het bestuur van Glabbeek een compromis bereikt waarin iedereen zich kan vinden. De verlegde trage weg nr. 43 zal vanaf de Attenrodestraat op een bestaand pad door het bosje lopen. De verdere administratieve afhandeling zal gebeurden door gemeente Tielt-Winge.

Gemeenteweg nr. 44 in Attenrode-Wever wordt volledige afschaffing. Deze weg die dwars door tuinen, velden en fruitplantages loopt wordt afgeschaft. Ter vervanging werd de verbinding deel trage weg 43 tussen Doelaagstraat en Hoefstraat opnieuw opengesteld.

Lees meer over