Ook Glabbeek blijft straatverlichting vervangen door LED-variant: "We waren bij de eersten om hiermee te beginnen"

LED
Net als elders in het Hageland zet ook Glabbeek verder in op het vervangen van de straatverlichting door LED-lampen. Binnenkort gebeurt dat in 8 straten. 

Het gaat om de Groenstraat, Sint-Katarinastraat, Koningstraat, Tramstraat, Kapellenstraat, Tafelbosstraat, Steenbergestraat en Varenstraat in Kapellen en Glabbeek.  

De nieuwe verlichting kost de gemeente minder want die werkt zuiniger dan de oudere versies. Glabbeek was één van de eerste Vlaamse gemeenten met een jaaractieplan om alle oude straatverlichting, tussen 2020 en 2027, te vernieuwen door een nieuwe slimme energiezuinigere straatverlichting met LED-lampen. De totale kostprijs is 847.550 euro, maar dit bedrag financieren we integraal met nieuwe subsidies uit het toekomstfonds van Fluvius. Met deze duurzame investering kunnen we jaarlijks de gemeentelijke energiefactuur halveren en zorgen we tegelijk voor 45% minder uitstoot van CO²", legt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) uit.

Jaarlijks wordt de verlichting in een aantal andere straten vernieuwd, bedoeling is om tegen 2027 overal LED-verlichting te hebben.