Nu ook vijfde leerjaar in quarantaine in Bunsbeek

School Bunsbeek

De scholen in Glabbeek krijgen het coronavirus maar niet onder controle. Nadat verleden week al het derde en zesde leerjaar van de school in Bunsbeek en het zesde leerjaar van de school in Glabbeek in quarantaine werden geplaats, net als de buitenschoolse kinderopvang, werd er op maandag 22 november ook een noodremprocedure opgestart voor het vijfde leerjaar van de school in Bunsbeek.

De coronacijfers in het Hageland liegen er niet om, het gaat niet zo heel goed in de regio. Vorig weekend trok burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes nog aan de alarmbel omdat ook daar de cijfers de pan uit swingen en ook in Begijnendijk gaat de grafiek de foute kant op. Nu moet dus ook het vijfde leerjaar van de school in de Glabbeekse deelgemeente Bunsbeek in quarantaine.

 Volgens de geldende regels dient de noodremprocedure in gang te treden vanaf het ogenblik dat er vier besmette leerlingen in een klas of de buitenschoolse kinderopvang zijn. Dat houdt in dat een klas vanaf vier besmette leerlingen gedurende zeven dagen gesloten wordt en de leerlingen in quarantaine moeten. Door de huidige quarantaineregels kan er spijtig genoeg geen noodopvang voor de buitenschoolse kinderopvang georganiseerd worden”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).