Noodopvang voor kinderen van werkende ouders in Glabbeek

noodopvang
Alle paaskampen in Glabbeek worden geannuleerd. In de plaats daarvan voorziet het gemeentebestuur voor een gratis noodopvang van kinderen van wie de ouders allebei werken.

“De noodopvang tijdens de paasvakantie is er enkel voor kinderen van ouders die beiden buitenhuis dienen te werken op één of meerdere dagen”, beklemtoont burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “Indien de vraag voor noodopvang te groot is, geven we prioriteit aan ouders met een beroep in cruciale sectoren, zoals ziekenhuispersoneel, zorgpersoneel, politiediensten, …”

De lagere school wordt gesloten, de kleuterscholen en kinderopvang blijven open en vakantiekampen mogen blijven doorgaan van de hogere overheid. “Ik vind deze beslissing onbegrijpelijk, alsof er geen virus aanwezig is in de kleuterscholen, kinderopvang en kampen”, aldus Reekmans. “Bovendien gaan de we kinderen thuis houden van de lagere school en amper een week later terug samen brengen in vakantiekampen. Wij schaffen dus alle vakantiekampen tijdens de paasvakantie in Glabbeek af en vervangen deze door een noodopvang met slechts een beperkt aantal kinderen.”

Voor elke aanvraag dienen er wel attesten van de werkgever afgeleverd te worden die specifiek omschrijven op welke dagen en uren men buitenhuis moet werken. Wie niet de nodige attesten aflevert of gezinnen waarvan één van beide ouders telewerkt, kunnen bijgevolg geen beroep doen op de noodopvang. Het is een beperkt initiatief om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees meer over