Minnelijke schikking voorgesteld voor leegstaand serviceflatgebouw in Glabbeek

Seniorenflasts
Door een rechtszaak tussen de aannemer en de exploitant staat het serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek al bijna 3 jaar leeg. Daar lijkt nu een oplossing voor in de maak. (archieffoto)

Enkele maanden geleden nam burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) het initiatief om met alle betrokken partijen rond de tafel te gaan zitten om een oplossing te zoeken. Corona maakte het vinden van een oplossing er niet bepaald gemakkelijk op. Intussen is Reekmans de voorbije weken een intens overleg tussen alle partijen opgestart en is er een oplossing in der minne in de maak. Burgemeester Reekmans: “De betrokken partijen gingen intussen onder enige druk van de gemeente al akkoord om tot een oplossing in der minne te willen komen voor de 28 serviceflats langs de Dries. Laten we eerlijk zijn, een nieuw zorgcomplex van ruim € 5 miljoen dat al drie jaar leeg staat, daar heeft niemand wat aan. Ook al zijn de serviceflats een privaat project, hebben we als gemeente niets te maken met de rechtszaak en het geschil tussen de aannemer en de exploitant, toch namen we als gemeentebestuur onze verantwoordelijkheid en lijkt onze bemiddeling nu stilaan te leiden tot een compromis in der minne. Soms moet iemand zijn nek uitsteken en extern bemiddelen om tot een oplossing te komen.”

“Glabbeek zet als gemeente hoog in op de creatie van nieuw zorgaanbod in de regio. Een definitieve invulling van de serviceflats zal er komen door een synergie te realiseren tussen ons woonzorgcentrum, het nieuw postrevalidatiecentrum van Curam Domi en het zorgpark dat de Salvator zorggroep eind dit jaar zal beginnen te bouwen in ons dorp”, aldus Peter Reekmans.

Lees meer over