Infrastructuur voetbalclubs Bunsbeek en Glabbeek steken in nieuw jasje

22 augustus 2021 | 19u11 | Gepost door rik.poulman@te…
voetbal Bunsbeek
De voetbalclub van Bunsbeek krijgt van de gemeente een financiële injectie van € 75.000 en een renteloze lening van € 40.000 voor de vernieuwing van haar kantine, terrein en infrastructuur. Het eerste luik daarvan is inmiddels achter de rug.

De steun aan Toekomst Bunsbeek past in het kader van het gemeentelijk sportinfrastructuurplan 2021-2030 waarin de komende jaren € 580.000 financiële ondersteuning is voorzien voor de lokale sportclubs met eigen terreinen.

Met de eerste schijf van € 30.000 heeft de voetbalclub van Bunsbeek intussen al haar kantine volledig gerenoveerd. Sportschepen Hans Hendrickx (Dorpspartij): “Alle daken werden asbestvrij gemaakt en op de kantine werd een nieuw geïsoleerd dak geplaatst. Ook de muren van de kantine werden geïsoleerd. In een volgende fase worden er zonnepanelen geplaatst en een relighting met een energiezuinigere terreinverlichting. Daarnaast zal men investeren in het nivelleren van het voetbalplein en een waterput plaatsen om het terrein in droge periodes te kunnen bevloeien. Tot slot zal de parking, buitenomgeving en omheining van het veld en het terrein vernieuwd worden.”

De voetbalclub van Glabbeek krijgt in totaal € 145.000 gemeentelijke investeringssubsidies en een renteloze lening van € 50.000.

Door de groei van het aantal jeugdspelers heeft voetbalclub VZ Glabbeek dringend nood aan extra kleedkamers en hiervoor gaat de club in eigen beheer op korte termijn de bestaande kleedkamers asbestvrij maken en extra kleedkamers met berging bijbouwen. Vanuit het gemeentelijk sportinfrastructuurplan kregen zij hiervoor reeds een eerste schijf van € 30.000.

Sportschepen Hendrickx : “De voetbalclub Glabbeek plaatste reeds zonnepanelen en wenst met een relighting en boilers in een volgende renovatiefase met gemeentelijke steun hun energiekosten verder te kunnen laten dalen. Met een waterput willen zij investeren in rationeel watergebruik. Tot slot wenst de club te investeren in een nieuwe kantine van 200 m²”.

Lees meer over