Hele regio reageert massaal op hulpactie Glabbeek voor Wallonië

Hilde Holsbeeks
Het initiatief van de Glabbeekse schepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) en gemeentelijk medewerkster Marjolein Moerman om een hulpactie voor de slachtoffers van de zware overstromingen in Wallonië op het getouw te zetten, levert een meer dan verwachte respons op. Beide dames reageren verheugd.

Burgemeester, schepenen en raadsleden van zowel de meerderheid als oppositie sloegen de handen in mekaar voor de inzamelactie “Glabbeek Helpt”. Heel wat mensen reageerden meteen. Vrijdag kwamen al heel wat mensen opdagen, maar vandaag zaterdag 17 juli stond er gewoon een file aan het inzamelcentrum.

Hilde Holsbeeks: “Op amper 24 uur hebben wij de inzamelactie ‘Glabbeek Helpt’ op poten gezet. We mogen ze gerust een succes noemen. Heel wat inwoners brachten noodgoederen, maar zelfs inwoners van de ganse regio, van Aarschot tot Leuven en Tienen brachten heel wat materiaal en voedingswaren.”

Het was vandaag de ganse dag een komen en gaan in het inzamelcentrum met op sommige momenten zelfs files. Ook het Rode Kruis regio Tienen bracht ingezamelde spullen, net zoals heel wat kleinere inzamelinitiatieven uit de regio.

Opgetogen

“Met onze grote loodsen op ons gemeentelijk domein hebben we net een grote opslagcapaciteit”, aldus de schepen. “We verzamelen nu vooral alles en staan in overleg met de instanties die de bedeling in de getroffen regio op gang aan het trekken zijn. In overleg met hen zorgen we dat de goederen de komende dagen op hun bestemming geraken. Ik ben enorm opgetogen dat ons dorp een echt warm dorp is met veel solidariteit voor mensen in nood. Want de verschrikkelijke overstromingen die ons land hebben getroffen laten niemand onberoerd.”

“Wij hadden in onze gemeente ook af te rekenen met heel wat wateroverlast”, beklemtoont Hilde, “maar wat heel wat gezinnen in Wallonië meemaken is ongezien. Ook morgen kan iedereen nog terecht in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 aan de Steenbergestraat 44 in Glabbeek, tussen 10 en 16 u .om noodgoederen te komen doneren. “

Maandag tussen 18 en 20 u. is er een laatste inzamelmoment. Enkel volgende zaken worden aanvaard: kinderkleding, kleding voor volwassenen, schoenen, leesbrillen, handdoeken, washandjes, dekens, lakens, speelgoed, dierenvoeding, voeding in blik en brik, borden, bestek, glazen, mokken, tandpasta, tandenborstels en zeep. Gelieve wel dingen te doneren die in goede staat zijn en ook niet vervallen zijn. Meubelen e.d. worden hier niet aangenomen.

Lees meer over