Groot Bevrijdingsfeest gaat niet door, streep door rekening van Glabbeeks contentcreator en zijn compaan

Ik Wil Feesten
Het event Ik Wil Feesten, waarop Glabbeeks social media contentcreator Gerben Tuerlinckx (20) en Aalsters dj en producer Arthur Lewis (20) hun gelijknamige singel wilden voorstellen, gaat niet door. De clip bij het nummer werd wel al 23.000 bekeken op YouTube en zo’n 30.000 gestreamd via Spotify. “Het is jammer, voor ons en het publiek maar vooral voor de organisatoren die hievoor hun nek uitstaken”, luidt het bij de twee.

Met het nummer Ik Wil Feesten blikten de twee vooruit naar Pukkelpop dat intussen de handdoek in de ring gooide, net als het Grote Bevrijdingsfeest waar het duo nauw bij betrokken was, hun lied was immers de themasong voor dat laatste festival.

Het Grote Bevrijdingsfeest, van jongerenplatform TAGMAG en reisorganisator Route du Soleil, zou het laatste weekend van juli plaatsvinden maar, na het overlegcomité van afgelopen maandag, kregen ook zij te horen dat er pas vanaf 13 augustus evenementen mogelijk zouden zijn zonder mondmasker en social distancings voor events tot 5000 personen. “Heel even werd er nog overwogen om die datum alsnog aan te houden maar toen bleek dat veel jongeren al andere plannen hadden gemaakt werd het festival geannuleerd”, luidt het in de perstekst.

“Voor ons was het een unieke kans om onze singel voor te stellen aan 5000 mensen, want we kregen er een mooie plek op het podium. Laten we hopen dat er binnenkort nieuwe bevrijdingsmomenten komen, want er zijn heel veel mensen die nood hebben en echt uitkijken naar een goed feestje. Da’s iets wat we allemaal keihard hebben gemist. Als het op een veilige, verantwoorde manier kan, smijten we ons als duo en willen we het publiek vooral een toffe avond bezorgen. We moeten nog even op onze spreekwoordelijke tanden bijten en wat langer wachten, maar zodra het kan, worden het ongeziene feestjes. Wees maar zeker!”, besluit Tuerlinckx.

Lees meer over