Glabbeek veiliger dan Tenerife voor honderdjarige

25 April 2021 | 15u14 | Gepost door rik.poulman@te…
honderdjarige
In woonzorgcentrum Den Boomgaard in Glabbeek wordt vandaag de 100ste verjaardag gevierd van Judith Morret. De dame woonde verschillende jaren op Tenerife, een van de Canarische eilanden. Sinds 2017 verblijft ze in woonzorgcentrum Den Boomgaard.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) en schepenen Hans Hendrickx en Tom Struys (beiden Dorpspartij) hebben haar samen met familieleden coronaveilig op het terras van het woonzorgcentrum in de bloemetjes gezet.

Judith is afkomstig uit Tielt-Winge. Zij was gehuwd met Roger Vande Reyde die in 1995 is overleden. Het echtpaar kreeg drie zonen, Jean-Paul, Jean-Marc en Guy. Ze heeft 24 kleinkinderen en 33 achterkleinkinderen en woonde tot 2017 jarenlang in het Spaanse Tenerife.

Schepen van feestelijkheden Hans Hendrickx: “Ook in coronatijden vergeten we zeker een 100-jarige inwoner niet, maar dienen we natuurlijk rekening te houden met de geldende regels. Daarom werkten we samen met ons woonzorgcentrum een coronaveilig feestprogramma uit en leverden we vanuit de gemeente een verjaardagstaart af in het woonzorgcentrum waar alle bewoners samen met Judith van konden genieten. In aanwezigheid van enkele familieleden overhandigden we Judith cadeaus van de Koning, provincie en gemeente. De burgemeester hield een verjaardagrede en op het binnenplein van het woonzorgcentrum zorgde het accordeongezelschap Kriebel en Huksel uit ons dorp voor muzikale ambiance waar de bewoners vanuit hun kamervenster konden van genieten.”

Lees meer over