Glabbeek stelt afvalsorteermachine voor

GBS Glabbeek
Leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Springplank in Glabbeek hebben samen met studenten van de Provinciale Hogeschool Limburg en scholieren van het PISO een afvalsorteermachine ontworpen. Het werktuig wordt komende vrijdag aan de media voorgesteld.

De leerlingen van de school namen deel aan het project van MyMachine Vlaanderen om tijdens één schooljaar een “droommachine” te realiseren, waarbij zijzelf een idee bedenken waarvan het concept verder ontwikkeld wordt door studenten van een hogeschool en de praktische uitvoering gerealiseerd wordt door leerlingen van een technisch secundaire school.

De “Trash Trollie” zoals het ding genoemd wordt, bestaat uit een trekkar die licht genoeg is om voortgetrokken te worden door de leerlingen. In de bak zitten verschillende afvalbakken om elk soort afval te sorteren (PMD, restafval…). Op de achterzijde is een bord voorzien waar de leerlingen kunnen bijhouden welk afval ze in de bak hebben gestopt. De machine wordt ook nog gepimpt met wat technische snufjes.

Vrijdag wordt het project aan de media voorgesteld en wordt het duidelijk of een ondernemer het concept in productie wil nemen. Wordt dus vervolgd.

Lees meer over