Glabbeek solidair met slachtoffers in Wallonië; inzamelactie gestart

inzamelactieGlabbeek
Schepen van welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) en gemeentelijk medewerkster Marjolein Moerman namen het initiatief om samen het voltallige gemeentebestuur van Glabbeek in inzamelactie te organiseren voor de slachtoffers en ge getroffen families van de zware overstromingen in Wallonië.

“Vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 juli kan iedereen die spullen wil doneren ze brengen naar de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44”, vertelt de schepen. “Vandaag werden er na de eerste oproep via Facebook al heel wat dingen gebracht door inwoners van Glabbeek en de omliggende gemeente. Dit weekend op zaterdag en zondag kan iedereen tussen 10 en 16 u. en maandag tussen 18 en 20 u. er terecht op het gemeentelijk domein in Hangaar 44 (via de poort aan de achterzijde van de zaal)”.

Kinderkleding, kleding voor volwassenen, schoenen, leesbrillen, handdoeken, washandjes, dekens, lakens, speelgoed, dierenvoeding, voeding in blik en brik, borden, bestek, glazen, mokken, tandpasta, tandenborstels en zeep worden in dank aanvaard. Gelieve wel spullen te doneren die in goede staat zijn en ook niet vervallen zijn.

Vrijwilligers

Schepen Holsbeeks: “We gingen vandaag van start met onze inzamelactie en mochten al heel wat spullen in ontvangst nemen van inwoners van ons dorp en de buurgemeenten. Wij laten hiermee ons warm hart zien uit solidariteit voor mensen van bij ons die vandaag deze steun meer dan ooit kunnen gebruiken. De verschrikkelijke overstromingen die ons land treffen, laten niemand onberoerd. Wij hadden in onze gemeente ook af te rekenen met heel wat wateroverlast, maar wat heel wat gezinnen in Wallonië meemaken is ongezien. Ik deed een oproep voor vrijwilligers vanuit de gemeenteraad om deze actie op stapel te zetten en de actie wordt gedragen door de burgemeester, schepenen en meerdere gemeenteraadsleden die allemaal komen helpen. Via de provincie zorgen we ervoor dat de ingezamelde spullen bij de noodlijdende families goed zullen terecht komen.”

Lees meer over