Glabbeek sluit tijdelijke gemeentelijke infrastructuur voor indoorsporten

Heropstart indoor sportaccommodatie en sportkampen
De gemeente Glabbeek besliste gisteren, met onmiddellijke ingang en tot zo lang de verstrengde coronamaatregelen van de hogere overheden van toepassing zijn, om alle gemeentelijke infrastructuur (gemeentelijke sporthal, sportzaal gemeenteschool, GC De Roos, PC Kapellen en de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44) voor alle jeugd- en sportactiviteiten gesloten te houden.

De gemeentelijke buitenspeeltuinen, de sportkooi en het gemeentelijk skatepark blijven wel open. En ook de sportverenigingen kunnen nog wel hun eigen accommodatie gebruiken voor outdoorsport voor min-12-jarigen. Deze outdooractiviteiten zijn enkel toegelaten voor groepen van maximaal 4 personen (+ 12 jaar) tegelijk en maximaal 50 personen (- 12 jaar). De paardenpistes indoor en outdoor in de gemeente kunnen blijven gebruikt worden enkel met het oog op het welzijn van het dier.

De gemeente geeft ook toelating voor de organisatie van de reeds geplande kampen zoals een boerderijkamp, ezeltjeskamp en paardenkamp voor min-12-jarigen in de eigen accommodatie van de organisatoren. Jeugd- en sportkampen, stages en activiteiten zonder overnachting, zijn toegestaan voor kinderen tot en met 12 jaar, enkel met goedkeuring van de lokale overheid. Deze kampen, stages en activiteiten mogen georganiseerd worden voor één of meerdere groepen van maximum 50 kinderen tot en met 12 jaar bestaande uit de deelnemers en de begeleiders. De personen die samenkomen in het kader van deze kampen, stages en activiteiten moeten in eenzelfde groep blijven en mogen niet samen worden gezet met de personen van een andere groep. De begeleiders respecteren de regels van social distancing in de mate van het mogelijke, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 m tussen elke persoon en zijn verplicht om de mond en de neus te bedekken met een mondmasker of elk ander alternatief in stof.

Lees meer over