Glabbeek krijgt extra subsidies voor de aanleg van 2 nieuwe fietspaden

Peter Reekmans op de fiets.
Dat ze in Glabbeek grote fan zijn van subsidies hoeft wellicht geen betoog meer maar burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij en links op de foto) slaagde er als één van de eerste gemeenten in om meer dan 120.000 euro subsidies binnen te halen voor de aanleg van bepaalde fietspaden die tot nog toe niet in aanmerking kwamen voor financiële steun van de overheid.

Het nieuwe systeem kreeg de titel Kopenhagenplan en ondersteunt de aanleg van fietspaden in straten die niet vallen onder het zogenaamd functioneel fietsroutenetwerk. “Tot recent kon een gemeente enkel voor fietspaden die binnen dat netwerk vallen voor 90% subsidies krijgen. De Vlaamse overheid lanceerde verleden maand het nieuwe plan en Glabbeek is nu één van de eerste gemeenten die er een beroep op doet door concrete dossiers in te dienen.”

Het gaat om de aanleg van nieuwe fietspaden in de Craenenbroekstraat en de Stationsstraat. Voor beide dossiers krijgt de gemeente 120.400,18 euro nieuwe subsidies. “Deze extra subsidies zijn een financiële meevaller voor ons dorp omdat we hier geen rekening mee hielden in onze meerjarenbegroting. In Glabbeek zijn we er steeds als de kippen bij als er nieuwe subsidies voor gemeenten gelanceerd worden en dienen we ook steeds snel dossiers in, dit legt ons als gemeente geen windeieren.”

Glabbeek legt deze legislatuur nieuwe fietspaden aan in 12 straten.

Lees meer over