Glabbeek kan meteen in actie schieten bij nieuwe wateroverlast

23 juli 2021 | 14u08 | Gepost door rik.poulman@te…
noodnummers
Op zaterdag 24 juli staat de weercode nog maar eens op oranje in onze regio. Tussen 16.30 en 22 u. is dat op één na de hoogste alarmcode voor noodweer. Wie problemen heeft, kan meteen de noodnummers bellen.

De VMM (Vlaamse Milieu Maatschappij) laat weten dat de meeste wachtbekkens ondertussen leeg zijn. De Velpe is klaar om de neerslag te ontvangen. Niettemin volgt de gemeente de situatie uiterst opnieuw waakzaam op. Nieuwe wateroverlast is immers niet uitgesloten omdat de bodem nog op veel plaatsen verzadigd is. Preventie is daarom wel gepast. Exact voorspellen hoeveel en wanneer het gaat regenen, blijft een moeilijke zaak.

De gemeente heeft een nieuwe voorraad zandzakken klaar staan en de waterdienst staat stand-by van 16 tot 22 u. Burgemeester en eerste schepen zijn op deze momenten ook aanwezig om bij noodweer alle noodzakelijke acties op het terrein coördineren.

Indien er zware wateroverlast zich zou voordoen, zal in Glabbeek naast het noodnummer 1722 ook dadelijk het gemeentelijk noodnummer 016 77 29 37 worden geactiveerd. Bij mogelijke overbezetting van de noodnummers, kan je een het probleem en de plaats van het onheil SMS-en naar 0473 56 25 68 (burgemeester) en 0496 55 30 59 (eerste schepen).

Dit is een image

Lees meer over