Gezinnen in ingewikkelde leefsituatie kunnen binnenkort ook in Glabbeek terecht voor hulp

Foto: Google Maps

Vzw Sporen, een organisatie in de jeugdzorg die gezinnen in een ingewikkelde leefsituatie ondersteunt, heeft binnenkort ook een buurthuis in Glabbeek. Eerder waren ze al aanwezig in Leuven, Hoeilaart en Linter.

De vzw kocht in Zuurbemde een gerenoveerde hoeve die ze binnenkort gaan uitbaten als nieuw buurthuis. De voorbije jaren werkte de vzw in hun buurthuis in Linter rond dagactiviteiten voor schooluitvallers en hadden ze daar al een aanbod voor kansarme kinderen in de gemeente.

Eind mei organiseert de vzw, in de kerk van Zuurbemde, een informatie-avond voor de inwoners van Zuurbemde waar ze hun plannen zullen toelichten. “Ook onze gemeentelijke jeugddienst, ons Huis van het Kind en het OCMW van Glabbeek zullen in de toekomst nauw gaan samenwerken met de vzw. Deze organisatie en hun aanbod rond jeugdzorg is een belangrijke meerwaarde voor ons dorp en de regio”, besluit burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

Vzw Sporen
Burgemeester Peter Reekmans van Glabbeek (links) en zijn collega Marc Wijnants van Linter (2de van links) brachten een bezoek aan de afdeling in Neerhespen

Lees meer over