“Gemeentelijke belastingdruk Glabbeek bij allerlaagste in ruime regio”

27 december 2021 | 09u54 | Gepost door rik.poulman@te…
gemeentelijke belasting

In 2022 ligt de gemeentelijke belastingdruk in Glabbeek op het allerlaagste niveau in de ruime regio. Volgens burgemeester Peter Reekmans levert dit een gezin gemiddeld € 281,84 besparing op.

“Een woning bezitten in onze gemeente blijft de komende jaren opnieuw heel wat goedkoper dan elders”, aldus de burgemeester. “Inwoners van Glabbeek betalen in 2022 opnieuw slechts 756 opcentiemen op de onroerende voorheffing (bezit van een woning) terwijl dat in bijna alle andere gemeenten en steden in het Hageland tussen de 850 en 1.000 opcentiemen bedraagt. De aanvullende personenbelasting (APB) in onze gemeente is al meer dan 30 jaar dezelfde gebleven: 8%. Dat ligt in de lijn van de andere gemeenten, maar het zijn vooral de opcentiemen op de onroerende voorheffing die wij bewust laag laten om bezit van een eigen woning aan te moedigen. Om die reden betaalt de Glabbekenaar ongeveer een kwart minder dan in quasi alle buurgemeenten. De gemeentelijke belastingdruk is bij de allerlaagste in een ruime regio.”

Lage opcentiemen op de onroerende voorheffing, het bijna gratis maken van het afvalcontainerpark en de niet-invoering van het DifTar-systeem voor de huisvuilophaling maken Glabbeek tot een van de goedkoopste gemeenten. Bovendien worden hier geen belastingen op leegstand, tweede verblijven en onbebouwde percelen geheven en al evenmin is er een bedrijfsbelastingen op winkels en bedrijven.

Lees meer over