Fietspad Butschovestraat in Glabbeek verlengd tot in Binkom

12 juli 2021 | 14u12 | Gepost door rik.poulman@te…
Fietspaden butschovestraat
Glabbeek vernieuwt in 2024 het fietspad in de Butschovestraat tot aan de grens met Binkom. Recent overleg met Lubbeek zorgt er nu voor dat het ook wordt doorgetrokken op het grondgebied van die gemeente.

“We gaan tegen 2025 ons functioneel lokaal fietsroutenetwerk realiseren door de aanleg van nieuwe fietspaden in tien straten”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Simon Vandermeulen (Dorpspartij). "In een gedeelte van de Butschovestraat, in deelgemeente Attenrode-Wever, werden er in 2019 al nieuwe fietspaden aangelegd. In 2024 vernieuwen wij de fietspaden in de Butschovestraat volledig tot aan de grens met Binkom. Recent overleg tussen de gemeente Glabbeek en Lubbeek maakt het nu mogelijk dat het nieuw fietspad ook doorgetrokken zal worden op het grondgebied van Lubbeek in de Helstraat (Binkom) tot aan de Aarschotsesteenweg. Hierdoor maken we samen werk van het bovenlokaal fietsroutenetwerk met veiligere doorsteken tussen beiden gemeenten. "

Samen met de aanleg van nieuwe fietspaden legt Aquafin in 2024 een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aan.  "De kostprijs van de fietspaden werd geraamd op 600.000 euro. In het kader van het goedgekeurde functioneel (boven)lokaal fietsroutenetwerk krijgen we hiervoor 90% subsidies uit het Vlaams fietsfonds. Dat wil zeggen dat ons aandeel in de werken 60.000 euro bedraagt.In de zone 50 komen er aanliggende fietspaden, in de zone 70 vrij-liggende fietspaden”, besluit Vandermeulen.

Lees meer over