Eigen taxi van en naar vaccinatiecentrum in Glabbeek

Eigen taxi is succes
In Glabbeek zorgt de eigen Vaccinmobiel ervoor dat mensen die minder mobiel zijn voor minder geld van en naar het vaccinatiecentrum kunnen. De gemeente sloot hiervoor een akkoord af met privé-initiatiefnemers. 

Minder mobiele 65 plussers krijgen in Glabbeek een gratis rit naar het vaccinatiecentrum in Tienen en die formule is voor de gemeente veel goedkoper dan het voorgestelde alternatief van de andere spelers in de Eerstelijnszone. "Wanneer we mee zouden gaan met het idee van de andere gemeenten en steden kost dat ruim 100.000 euro, in onze formule is dat voor drie weken zo'n 400 euro." 

Net daarom besloot Reekmans te kiezen voor het alternatief.  "Alle inwoners kunnen heel vlot elke werkdag telefonisch een afspraak maken via ons OCMW en de JAT drivers staan elke dag met 2 vrijwilligers permanent paraat om ze naar het vaccinatiecentrum in Tienen te brengen, volledig gratis. Intussen maakten al enkele tientallen inwoners gebruik van deze gemeentelijke dienstverlening", besluit raadslid  Simon Vandermeulen.

Lees meer over