Dringende oproep burgemeester Glabbeek om coronamaatregelen te volgen

Reekmans
Burgemeester Peter Reekmans doet een dringende oproep naar de inwoners van zijn gemeente om zich strikt te houden aan de coronamaatregelen. Vorige week piekte het cijfer van besmettingen met 37 personen hoog. Gisteren en vandaag kwamen er resp. 7 en 6 nieuwe gevallen bij.

“Daardoor hebben maar liefst 44 inwoners op enkele dagen een positieve test afgelegd”, aldus Reekmans. “Dit hoge aantal is niet te wijten aan één enkele bron of een grote besmettingshaard, maar zit verspreid in de gemeente over enkele gezinnen. De betrokken families en hun contacten worden onmiddellijk door onze diensten gecontacteerd, worden getest en gaan dadelijk in quarantaine.”

Peter Reekmans: “Dit leert ons dat het virus er nog steeds is en iedereen meer dan ooit maximaal zijn/haar gezond verstand moet gebruiken. Om een massale uitbraak in onze gemeente te vermijden en de besmettingen niet oncontroleerbaar te maken, doe ik deze dringende oproep naar alle inwoners om de regels zeer strikt toe te passen. Zowel de artsen als ikzelf zijn er ons van bewust dat we momenteel op een kantelpunt in de besmettingscurve voor onze gemeente zitten en het is daarom uitermate belangrijk extra waakzaam te zijn de komende twee weken. Wij volgen de situatie van kortbij op en doen al het mogelijke om ons dorp maximaal gezond te houden. Hou voldoende afstand en draag steeds een mondmasker!”

Lees meer over