Driekoningen sterzangers zondag op stap in Glabbeek

sterzingen

Op zondag 9 januari van 10.30 tot 12.30 uur gaan de vormelingen van de pastorale Zone Sint-Franciscus Glabbeek ster-zingen voor het goede doel.

Het verhaal van de drie wijzen uit het oosten, ook wel aangeduid als de drie koningen, is al eeuwenlang populair onder christenen. Drie Oosterse wijzen -Caspar, Balthazar en Melchior- volgden de ster naar de kribbe in Betlehem om Jezus -de nieuw geboren Koning- te eren met goud, wierook en mirre. Reeds lang tevoren was door profeten Zijn komst voorspeld. Vandaag de dag trekken groepen “koningen” rond 6 januari langs de huizen, zingen hun lied en hopen op een gulle gave.

Naar gewoonte gaan de Glabbeekse vormelingen en hun catechisten zingen voor het goede doel. Catechese is uiteraard niet enkel praten, vieren en bidden, maar ook de handen uit de mouwen steken voor de medemens, dichtbij én veraf.

Met Kerstmis bereidt Sant’Egidio (Sint-Egidius) overal ter wereld een feesttafel voor minderbedeelden. In ons land vinden dergelijke kerstmalen voor daklozen plaats in Antwerpen, Brussel, Genk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Merksplas en Luik. Iedere gast ontvangt ook een geschenk.

Naast de Kerstmaaltijden is er ook “Kamiano”: het restaurant voor thuislozen, dat wekelijks een duizendtal maaltijden verzorgt.

Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Ze zetten zich in voor de verkondiging van het evangelie en de dienst aan de armen. Op wereldschaal zet Sant’Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en de vreedzame oplossing van conflicten.

De Gemeenschap ontstond in 1968 in Rome. Ze ontleent haar naam aan het kerkje van Sant’Egidio in de Trasteverewijk, waar ook nu nog het centrum van de gemeenschap is gevestigd. Meer info op www.santegidio.be.

Om 9.30 uur wonen de meisjes, jongens en hun gezin de eucharistieviering bij in de kerk van Kapellen (Dorpsstraat). Daarna worden groepjes gezonden naar de zes verschillende dorpen van Glabbeek. Omwille van corona gaat dit jaar het pannenkoeken eten na het sterzingen helaas niet door.

Lees meer over