Dorpspartij maakt balans op van 9 jaar bestuursmeerderheid in Glabbeek

Dorpspartijfractie Glabbeek

De huidige gemeentelijke legislaturen zijn halfweg. In Glabbeek draait de Dorpspartij al 9 jaar aan de knoppen, van 2013 tot 2018 in coalitie met sp.a, sinds 2019 als volstrekte meerderheid.

“In oktober 2012 trokken we als enige partij naar de kiezer met “Het Dorpsplan’, een financieel berekend verkiezingsprogramma, dat we tussen 2013 en 2018 volledig realiseerden en waarvoor we door de kiezer met een monsterscore beloond werden, wat resulteerde in een volstrekte meerderheid van maar liefst 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad”, blikt burgemeester Peter Reekmans tevreden terug. Zes jaar stelden wij alweer als enige partij een financieel berekend verkiezingsprogramma voor.”

Onafhankelijke experten

Wij zijn vandaag halfweg de tweede beleidslegislatuur en volgens de Dorpspartij werd al ruim 60% van haar verkiezingsbeloften gerealiseerd, maar staat er ook 40%  van de resterende plannen in de steigers om nog voor het einde van deze bewindsperiode te realiseren. Tegen 2025 zal € 16 miljoen geïnvesteerd zijn in de gemeente, waarvan € 11,2 miljoen aan Europese, federale, Vlaamse en provinciale subsidies.

Eerste schepen Kris Vanwinkelen: “Van onafhankelijke experten kregen we op het einde van de eerste legislatuur een financieel rapport van maar liefst 9/10. Ook op het einde van deze tweede legislatuur zullen we dankzij ons doordacht investeringsbeleid er opnieuw voor zorgen dat Glabbeek een van de financieel gezondste gemeenten is met de allerlaagste gemeentelijke belastingdruk in de ruime regio blijft.”

Lees meer over