Dorpsfestival van 12 Glabbeekse verenigingen meteen uitverkocht

organisatoren dorpsfestival
Zaterdag 28 augustus mocht gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 voor het eerst sinds anderhalf jaar de deuren openzetten voor een evenement van 12 Glabbeekse verenigingen die hiervoor lokaal muzikaal talent onder de arm nam. Succes verzekerd.

Van de deelnemers aan het festival werd vereist dat ze zich aan de geldende coronamaatregelen hielden. Voor € 10 kon je een ticket versieren, maar je kreeg voor datzelfde bedrag drankbonnetjes. Het aantal deelnemers was gelimiteerd tot 500 en dat aantal werd ook ongeveer bereikt.

“Ons lokaal muzikaal talent bracht van 17 tot 1 u. een fantastische muzikale avond voor jong tot oud”, klinkt het bij een enthousiaste burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “Het accordeongezelschap Kriebel en Huksel, Danny Landélo, Mats, Niels Cockx en Troef, en Okselvocht lieten onze inwoners opnieuw genieten van een eerste topevenement na corona. Maar ere wie ere toekomt, het waren Niels Cockx en Ronald Ausloos (Radio Glabbeek) die ons contacteerden met dit idee, waar we als gemeente onmiddellijk wilden aan meewerken. Na maanden in hun kot, hadden de aanwezigen allemaal dezelfde mening; blij om nog eens buiten te kunnen komen en iedereen uit het dorp terug te kunnen zien op een tof evenement.”

Ook lokale verenigingen leverden een enorm grote bijdrage tot het slagen van dit evenement met de aanlevering van 40 vrijwilligers om de avond in goede banen te leiden. Sinds kort kunnen verenigingen in Glabbeek extra gemeentelijke subsidies verdienen door gemeentelijke evenementen te ondersteunen.

Lees meer over