DJ Arthur Lewis en internetsensatie Gerben Tuerlinckx spoelen corona door met nieuwe feestplaat

2 juli 2021 | 18u20 | Gepost door casperstouthuy…
Singlehoes Ik wil feesten!
Wanneer een hypergetalenteerde dj samen met een van Vlaanderens populairste influencers een feestplaat uitbrengt, dan kan er niets anders uit de bus komen dan een dijk van een schijf. Dat is exact wat dj en producer Arthur Lewis en social media contentcreator Gerben Tuerlinckx gedaan hebben. Met hun eerste song ‘Ik wil feesten!’ proberen ze de zure nasmaak van corona en de examens weg te spoelen. “Ons lied is er voor de talloze jongeren die zich de afgelopen periode mateloos gefrustreerd hebben.”

In de videoclip bij het lied zien we Arthur Lewis (20) en de uit Glabbeek afkomstige Gerben Tuerlinckx (19) al dromend verzeild raken op een waanzinnig feest waar ze volledig uit hun dak gaan. “Dat feestgevoel willen we met onze song ook doorgeven aan iedereen die daar op dit moment nood aan heeft”, vertelt Tuerlinckx, die vooral bekend is van zijn vlog Vloggerdievlogvlog en van de filmpjes die hij maakt voor social media. Lewis is dan weer een begaafde dj die zijn zomers vult met optredens in de bekendste clubs van Lloret de Mar.

Lees verder onder de video. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De bal aan het rollen

Arthur en ik hebben elkaar voor het eerst ontmoet bij opnames voor het mediaplatform Tagmag. Toen heeft Arthur deels voor de grap voorgesteld om samen een lied te maken”, legt Tuerlinckx uit. “Die bal is dan aan het rollen gegaan en het idee is uitgegroeid tot het nummer ‘Ik wil feesten!’.” Hoewel Tuerlinckx wel wat ervaring heeft in de musicalwereld en Lewis al enkele clubnummers op zijn naam heeft staan, was het voor de heren de eerste keer dat ze een Nederlands nummer opnamen. “Dat was wel spannend, maar gelukkig verliep de samenwerking vlot. Ik heb de tekst en het scenario geschreven en promotie gemaakt, terwijl Arthur zich over de muzikale kant van het verhaal heeft ontfermd.”

Lees verder onder de foto. 

Arthur Lewis en Gerben Tuerlinckx
V.l.n.r. Arthur Lewis en Gerben Tuerlinckx

Zingen onder de douche

DJ Lewis is al goed vertrouwd met het muzikale wereldje, maar voor Tuerlinckx is het maken van een nummer toch net iets anders dan zijn vertrouwde bezigheid als contentcreator voor de social media. “Dit lied is eerder een soort van test. Ik wou eens kijken of mensen me ook als zanger zouden zien en niet uitsluitend als die kerel die filmpjes op TikTok maakt”, aldus Tuerlinckx. “Wel moet ik zeggen dat ik in het lied, dat eerder ludiek bedoeld is, niet echt een hoogstaande zangprestatie neerzet. Ik rap eerder een beetje, het echte zingen houd ik voor onder de douche. Maar de song wordt toch opgepikt door jongeren en ik ben bijzonder blij met het resultaat.”

Vuurdoop

Of er nog meer gezamenlijke singles aan zitten te komen, kan Tuerlinckx niet met zekerheid zeggen. “Ik ben bezig aan een eigen lied zonder Arthur, maar er staat nog niet veel tekst op papier. Wel gaan Arthur en ik nog samenwerken in de vorm van een act op evenementen: hij draait dan de betere feestschijven en ik zal fungeren als MC.” Het eerste feestje dat Tuerlinckx en Lewis in die formatie in gang zullen trekken is het Grote Bevrijdingsfeest op 30 juli. Daarna volgen nog enkele festivals zoals The Day Before Tomorrow en het Sunsetfestival. “Dat is meteen een stevige vuurdoop voor onze song, maar ik heb er alvast heel veel zin in”, besluit Tuerlinckx.

De single 'Ik wil feesten!' is vanaf vrijdag 18 juni digitaal verkrijgbaar. 

Lees meer over